Nu är avtalen klara – My Gross öppnar i höst

Det var ett chockartat avslut på 2016 när stora delar av Pilängstorget brann ner och endast rivningsmassor återstod. Matbutiken My Gross var ett av de drabbade företagen i köpcentret. När det stod klart att man inte inom en rimlig framtid skulle återuppbygga området, var det många som blev förtvivlade över att förlora sin lokala handlare. Men efter att spenderat månader med att försöka hitta en lösning och en passande lokal står det nu klart att Ilhan Gültekin och flera av hans familjemedlemmar kommer öppna sin nya butik på Varggatan precis bredvid Puls Arena.

Det har varit ett frustrerande år för Ilhan Gültekin. Efter att hans livsverk, My Gross, brann ner till grunden har han försökt hitta en lösning för en ny butik. Problemen på vägen har varit många och att förhandla med försäkringsbolag är inte heller alltid det lättaste.
Till sin hjälp att hitta en lösning har Ilhan Gültekin haft Michael Herbing som bland annat plockat fram olika förslag och analyser. Det har på vägen gått från att bygga helt nytt, långt ifrån ursprungsläget, till att försöka hitta någonting färdigt att köpa.
Genom kontakter och tips fick Ilhan Gültekin kontakt med Acrinova Fastigheter och deras fastighetsutvecklare Per Sjöbohm.
Per Sjöbohm ägde tidigare en hel del fastigheter i Landskrona men sålde till Acrinova och är numera en del av det bolaget.
– Jag har länge sett potentialen i Landskrona och med Acrinova i ryggen kan vi expandera och utveckla fastighetsinnehavet här, berättar Per.
Fastigheten, som Ilhan Gültekin nu fått avtal på, har stått tom en längre tid och när Acrinova tog över den blev den aktuell för en ny My Gross-butik. Samarbetet mellan parterna har fungerat mycket väl och nu är man i full gång med att anpassa ytorna för att dom sedan ska lämpa sig för en livsmedelsbutik. Acrinova står för hela skalet inklusive personalutrymmen, värme, ventilation, kyla samt hela utomhusmiljön. För Ilhan Gültekin och My Gross återstår inredning som exempelvis kassor, kyldiskar, hyllor och givetvis alla varor att fylla dom med.

När jag kommer tillbaka börjar äntligen jobbet

Rejäl satsning
Den nya lokalen ger också My Gross möjlighet att expandera rejält. Ytan är nämligen nästan tre gånger så stor som i den gamla butiken.
– Vi kommer göra en rejäl satsning nu. Sortimentet ska breddas rejält och urvalet av allt kommer femdubblas. Istället för tio sorters olivolja kommer vi kunna erbjuda femtio sorter, berättar Ilhan Gültekin.
Det nya bredare sortimentet är bara en del. I den nya butiken kommer man bakom glasrutor ha en styckningsavdelning så att kunderna alltid kan få färskstyckat kött. Det blir en gigantisk frukt- och grönt-avdelning. Grill i butiken och ett eget bageri med tillhörande kafe.
Ilhan Gültekin är mycket glad över att det äntligen står klart och ser framemot att få hugga tag i allt och börja jobba igen.
– Det har varit svårt att veta vilket ben man ska stå på eftersom inget har varit klart. Mycket förhandlingar, projekteringar och funderingar. Nu ska jag åka på semester med familjen och när jag kommer tillbaka börjar jobbet med att bygga det nya My Gross, säger han.
Den nya butiken som kommer stå klar under senhösten ägs som tidigare av Ilhan Gültekin men till sin hjälp har han flera familjemedlemmar, bland annat sina tre bröder, en syster och en svåger.
Det känns alltid bra att ha med sig människor man känner och litar på i en sådan här stor satsning, avlutar Ilhan Gültekin .
My Gross kommer att ha öppet alla veckans dagar mellan 8.00 och 21.00.