P-förbud i Billeberga efter problem med fribajsare

Det råder nu parkeringsförbud mellan klockan 17 på eftermiddagen och 07 på morgonen, på Fabriksvägen i Billeberga. Fabriksvägen går igenom industriområdet norr om samhället parallellt med Väg 17, förbudet gäller på båda sidor vägen, alla dagar, på sträckan Hedvägen till Svalövsvägen. Och även om förbudet gäller alla typer av fordon så riktar det sig särskilt mot en typ – lastbilar.
– Vi har med med kort varsel fattat beslut om parkeringsförbud där, säger Olof Röstin (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
– Problemet är att många lastbilschaufförer stannar där för att ha sin lagstadgade dygnsvila. Där finns inga toaletter, och då uträttar man sina behov i det fria. Vinden drar med sig pappret in i villaträdgårdarna. Det har blivit en hel del debatt i byn om detta.
I och med beslutet på samhällsbyggnadsnämndens möte den 20 juni är parkeringsförbudet nu inskrivet i den lokala trafikförordningen. Förbudet gäller omedelbart, skyltar kommer att sättas upp under juli, berättar Olof Röstin.