Världsberömd gitarrist till Sofia Albertina

Kvällen den 22 juli, klockan 19, spelar Göran Söllscher i Sofia Albertina kyrka i Landskrona. Söllscher räknas som en av världens främsta gitarrister och är mest känt för att spela barockmusik. I första avdelningen spelar han ensam och därefter i en gemensam avdelning med dottern Anna och sonen Johan. Konserten arrangeras av Svenska Kyrkan Landskrona församling.

– Vi kommer att spela en hel del nytt och något av det vi spelade förra året i Ottarps kyrka. Det blir bland annat en komposition av den engelske 1500-tals kompositören och lutspelaren John Dowland. Anna sjunger och Johan och jag spelar en Galliard, ”For two to play upon one lute”, säger Göran Söllscher i ett pressmeddelande.

Under åren har Söllscher fått ta emot åtskilliga internationella utmärkelser och är flera gånger prisbelönt för sina inspelningar hos Deutsche Grammophon. Söllscher är tveklöst Sveriges, genom tiderna största internationella klassiska gitarrist. Tillsammans med sina två musicerande barn har han skapat Trio Söllcher, som sedan flera år turnerar flitigt över hela landet.

Entrén kostar 70 kr. Biljetter kan köpas på församlingsexpeditionen, tel: 0418-574 00, öppet 10-12. Eller i dörren kl. 13-16 och i samband med konserten.