Bond fick Svalövsborna att ge 115 000 kronor till välgörenhet

Hittills har ”Black Light – den sista riktiga Bondfilmen”, samlat in totalt över en halv miljon kronor till ”Världens barn” sedan den började visas i Strömsnäsbruk i Småland i maj. Och Svalöv står för en stor del av dem.

Den 12 augusti hade Black Light utomsmåländsk premiär på Kulturhuset i Svalöv och pengarna har fortsatt strömma in till Världens barn, som är en del av välgörenhetsstiftelsen Radiohjälpen.
– Det är 115 000 kronor som vi är uppe är uppe i nu på sex visningar i Svalöv. Det är fem vanliga och den sjätte igår (den 29 augusti, red. anm) hade vi tillsammans med kommunen och Katarina Borgstrand som är näringslivs- och turismchef, säger Niclas Nornemark på Kulturhuset.
– Det var en träff, som dels var information om Svalövsmässan till företag som är engagerade på mässan. Men det var också för att visa vår uppskattning till företag som är med. Vi passade på att ha ett mingel, säger Katarina Borgstrand.
Det anordnades en budgivning bland de företagare som var på plats där pengarna till Världens barn strömmade in blixtsnabbt.
– Det tog inte många sekunder innan vi fått in företag som lagt bud. Vi fick på fem-sju minuter in 27 683 kr av de företagare, som var på plats. Det gick snabbt, vilket var roligt, säger Katarina Borgstrand.
Det företag som skänkt mest fick presenter som skänkts av lokala företag: en lergryta, biobiljetter och en blomsterbukett. Totalt var det 23 företag som skänkte pengar.
”Black Light – den sista riktiga Bondfilmen” kommer att visas på Kulturhuset i Svalöv i mitten av september igen.
– Så länge det är intresse så kör vi den, säger Niclas Nornemark och fortsätter:
– Alla visningar har varit fulla, det har varit extremt bra tryck på biljetterna. Jag tycker det är jätteroligt.

Bildtext: Så såg det ut på premiären av Black Light – den sista riktiga Bondfilmen på Kulturhuset i SValöv.
Foto: Annelie Johnsson