Cöster redo för röda mattan i Svalöv

Snart har ”Black Light – den sista riktiga Bondfilmen” Skånepremiär på Kulturhuset i Svalöv. Landskronabon och huvudrollsinnehavaren, Anders Cöster, ser fram emot det, även om han är lite nervös att visa filmen på hemmaplan.

Hur känns det nu när den får premiär i hemtrakterna?
– Visst känns det roligt. Det är roligt, men det känns som ett värre stålbad här nere i Skåne närmare hemtrakterna. Det har ju varit en fördel att det tidigare inte varit i Skåne, då hade jag känt mig mer utsatt, nu har detta försigåtts i Småland. I Landskrona har jag gjort en del grejer. Jag har varit en busunge, det är lite upp till bevis nu: kan han göra något annat än hitta på skit?
Han lyfter fram det kollektiva skapandet och det han kallar för Strömnäsbruksandan, ”att det här fixar vi tillsammans” och de härliga människorna han träffat på och jobbat med.
Vad bär du med dig?
– En smoking får jag med mig. Och en jävla stolthet. Jag har gjort mycket dumt i mitt liv, men detta är jag fruktansvärt stolt att vara del av.
– Jag skulle kunna käka grus för att ge 10 000 kronor till Världens barn, men nu har vi fått in över 400 000 kronor.
Har du någon anekdot från inspelningarna?
– Det finns många. De första 200 tagningarna klagade de på hur jag går. Jag går hjulbent, de sa :”In med knäna”. Jag går ju som Zeb Macahan.
– När vi filmade vid hotellet Helsing i Helsingborg, så kom ett tjog japaner med sina kameror. Då fick vi ställa upp oss för ett foto, för att någon hade nämnt James Bond, då blev de helt tokiga.
Har du några fler planer på skådespelande?
– Nej, det finns inga planer. Vi har skojat med det inom gruppen att nu har vi gjort den sista riktiga Bondfilmen, nu måste vi göra den sista riktiga porrfilmen, säger Anders Cöster och skrattar.

Foto ovan: Snart har ”Black Light – den sista riktiga Bondfilmen” Skånepremiär på Kulturhuset i Svalöv. Filmen har Landskronabon Anders Cöster i huvudrollen. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Anders Cöster

Bor: Landskrona.
Ålder: 58 år.
Gör: Speciallärare och fotograf.
Aktuell: Spelar James Bond i Black Light – den sista riktiga Bond-filmen.