Efter många år i malpåse: Weibullsholm får ny ägare

Tveklöst har Weibulls gamla huvudkontor Weibullsholm stuckit i ögonen på Landskronabor när den fordom pampiga byggnaden vid änden av Föreningsgatan förfallit. Nu har den, efter år i malpåse, fått en ny ägare.

Sedan 2015 är det kommunens stadsutvecklingsbolag som ägt fastigheten. Beslutet att köpa den togs efter att flera tidigare ägare misslyckats med att hyra ut den. En vattenläcka har bidragit till husets gradvisa förfall, som gick så långt att kommunen för några år sedan riktade förelägganden om renovering kopplade till vite mot den dåvarande ägaren.

Men nu får alltså fastigheten en ny ägare. Det är bolaget Hällestadsgruppen som köper Weibullsholm för fem miljoner kronor, företaget har bland annat planer på att flytta sitt huvudkontor dit.
Hällestadsgruppen är samma bolag som köpt och renoverat Landskronas gamla järnvägsstation, där bland andra Hemslöjden finns.

Nu i månadsskiftet augusti-september har Hällestadsgruppen fått tillgång till Weibullsholm, enligt köpekontraktet måste renoveringar påbörjas innan årsskiftet. Hällestadsgruppen räknar att vara klar med dem någon gång under nästa vår.
– Tanken är att Weibullsholm ska renoveras från grunden och samtidigt moderniseras så att det återigen blir ett landmärke för staden, säger Hällestadsgruppens vd Niklas Sjödin i ett pressmeddelande.
De lokaler som bolaget inte själva använder tänker de hyra ut.