Flera veckor med sämre framkomlighet på E6

Bilister som kör på E6 norr om Landskrona får räkna med längre körtider de närmaste veckorna. Det är Trafikverket som med start i dag måndag den 21 augusti bygger cirka 500 meter skyddsräcken i båda färdriktningarna i höjd med Tullstorp. Syftet är att skydda den reservvattentäkt som Landskrona stad har där. Det är vatten som används ifall huvudvattenförsörjningen från sjön Bolmen i Småland inte skulle fungera. I mitten av oktober beräknar Trafikverket att monteringen av räckena är helt klar, och fram till dess påverkas trafiken. Det blir nedsatt hastighet förbi arbetsområdet i kombination med tillfälliga barriärer. Under två långhelger stängs också de två mittersta körfälten av, så att det bara blir ett körfält öppet i vardera körriktning. Dels den från klockan 18 den 22 september till klockan 8 den 25 september, och dels mellan den 6 och 9 oktober, samma klockslag.