Fredsprisande flotte blev den flottaste

”Låt Trump och Kim Un mötas i flotte nr 9, och räkna till 10, så får vi Peace på jorden.” Så löd en av motiveringarna till flotten ”Peace”, som i lördags vann omröstningen ”Flottaste flotten” vid Landskrona trädgårdsgille.

Förra året var det Landskrona trädgårdssällskap som vann, men i år tog Blomsterhörnan hem vinsten med flotten ”Peace”.
– Vi ville ta fram själva peacemärket, det är ju mycket turbulent i världen. Sedan har vi saknat solen, så det blev en kombination, sa Madeleine Friberg som tillsammans med Anna Nordh gjort det vinnande bidraget.
Sedan torsdagen hade folk haft möjlighet att rösta på vilken av de nio flottarna som skulle vinna. Sammanlagt var det 1514 personer som röstade. Av dem var det 307 som röstade på Blomsterhörnans flotte. Tvåa kom ”Kronan på verket” av Frökapseln design. På plats nummer tre kom ”Får jag lov” av Tillsammans-gruppen på Omsorgsförvaltningen vid Landskrona stad.
Det var tv-kände trädgårdsexperten Gunnel Carlson som var prisutdelare i tävlingen ”Flottaste flotten”.
– Det är något unikt för Landskrona. Om det är någon mer som gör det, så har de absolut inspirerats av Landskrona, sa Gunnel Carlson.

Madeleine Friberg och Anna Nordh från Blomsterhörnan hade gjort den ”Flottaste flotten” i år. Här har de precis tagit emot priset av trädgårdsjounalisten Gunnel Carlson vid Landskrona trädgårdsgille i lördags.
Peace, den flottaste flotten 2017, gjord av Blomstershörnans Madeleine Friberg och Anna Nordh. Foto: Maarten van den Haak
Gunnel Carlson var prisutdelare.
Mycket folk trots trist väder var det på trädgårdsgillet i lördags.