Häng med på båttur till Gråen och Gipsön

Många ser dem, men det är inte så många som varit där. Gipsön räknas som industriområde med tillträde förbjudet och det misslyckade försvarsprojektet Gråen är numera fågelskyddsområde en stor del av året. Om man inte har en kolonistuga eller är ett av fåren som går där, är enda möjligheten att se de okända markerna att följa med på en guidad tur. Det arrangerar Landskrona stads turistbyrå nu på söndag den 6 augusti klockan 16-19. Förköp av biljetter sker på Landskrona museum. Det är först till kvarn som gäller.

Bildtext: Bild från förra året, då Papperstidningen hängde då med på en guidad tur till Gipsön och Gråen. Här är det guiden Sven-Erik Thosteman som berättar om fientligheterna mellan Danmark och Sverige på 1600-talet.
Foto: Jonas Lundin/Arkiv