Tusentals hushåll var strömlösa i Svalövs kommun

Redan igår blev många hushåll i Svalövs kommun strömlösa. Felsökning och reparationsarbeten pågick mellan niotiden och fram till 13.30. Gårdagens avbrott berodde på ett fel i fördelningsstationen i Vadensjö.

Redan idag var det dags igen och betydligt fler hushåll drabbades. Det handlade om att Eons stora fördelningsstation i Svalöv slagits ut.

Vid 13-tiden kom strömmen tillbaka.

Så här skriver Svalövs kommun på sin hemsida: ”Under fredagen den 25 augusti har stora delar av Svalövs kommun varit utan ström under några timmar. Strömavbrottet berodde enligt Eon på ett driftsproblem hos Eon. Problemet är nu åtgärdat och strömmen tillbaka. Svalövs kommun har vidtagit åtgärder för att hantera driftstörningen under dagen och kommer att ha höjd beredskap under helgen ifall det kommer ytterligare driftstörning.”