Lucy’s tar 50-talskänslan till Ring Knutstorp

En doft av gamla tider blir det ibland på Ring Knutstorp när det är veteranbilsträffar. En smak av amerikanskt 50-tal blir det snart på maten. I mitten av oktober tar ”Lucy’s Diner” från Lödde över restaurangverksamheten vid motorbanan.

I högtalarna ljuder ”You’re the One That I Want” från filmen Grease.
– Vi lever ju i den andan. Det går att följa den röda tråden, säger Fredrik Hanborn.
Både väggar, inredning och bord och stolar ger klara besked om var och när i tiden vi befinner oss: USA, 1950-tal. Lucy’s diner i Löddeköpinge är en retrorestaurang i amerikansk dinerstil som Fredrik Hanborn och Anders Bergman öppnade 2011.
– Det har varit en galen resa. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli som det blivit, säger Fredrik Hanborn, som äger restaurangen tillsammans med Anders Bergman.
I mitten av oktober tar de över restaurangverksamheten vid motorbanan Ring Knutstorp. Under juluppehållet väntar en del ombyggnad och i början av nästa år lär 50-tals känslan vara på plats. Dagens tio fast anställda utökas med fem och de kan behöva upp till 20 stycken extrapersonal i samband med konferenser och andra arrangemang.
– Vi söker folk i närområdet. Vi kommer behöva mycket folk till events, säger Anders Bergman.

Möjligheten att ta över restaurangverksamheten vid motorbanan kom genom en slump.
– Vi fick tips att de hade mycket event och kanske behövde hjälp. Vi åkte upp och presenterade oss helt förutsättningslös och på den vägen är det, säger Fredrik Hanborn.
– Det är en oslipad diamant, vi tvekade inte länge när vi fick förfrågan, säger Anders Bergman.
Det finns tankar på att ta Lucy’s Diner vidare, eventuellt i franchiseform.
– Nu har vi snart två restauranger öppnade. Vi öppnar nog en tredje själva också, för att inte förlora den familjära känslan, säger Fredrik Hanborn.
Den som vill ha en försmak av maten, kan ta sig till Svalövsmässan lördagen den 30 september och söndagen den 1 oktober, då de kommer att stå och grilla utanför Heleneborgshallen.
Formgivningen av restaurangen på Ring Knutstorp görs, liksom i Lödde, av Jerry Söderström och hans företag S&S Design.

Anders Bergman och Fredrik Hanborn tar Lucy’s Diner till Ring Knutstorp.

 

 

 

 

 

Bildtext:
Det är inte bara 50-tals doftande bilar som dyker upp på veteranfordonsträffar ibland på Ring Knutstorp. Nu blir det amerikanskt 50-talsstuk på restaurangen när ”Lucy’s Diner” tar över den. ”Det ska bli en destination, utflyktsmål, inte bara för motorintresserade utan för hela familjen”, säger Fredrik Hanborn.