Nu säljer Erika sin blomsterbutik

Blomsterbutiken Svalörten på Svalegatan är välkänd på byn. Likaså Erika Nilsson som drivit den i 22 år. Men nu har hon lagt ut verksamheten till försäljning.

– Det är framför allt av hälsoskäl. Min kropp har sagt ifrån. Jag har drabbats av fibromyalgi, så jag vill göra något annat. Jag har ju några år kvar att jobba, men jag måste vara rädd om min kropp, säger hon.
Hon har dock inget annat jobb på gång, men hoppas hitta något.
– Det är lite lustigt att jag inte har något klart än, men det löser sig. Det måste finnas någon därute som behöver mig, jag är öppen för förslag.
Erika Nilsson startade butiken 1995 när hon var 21 år.
– Jag fattar inte att tiden gått så snabbt. Jag har trivts så himla bra och gör det fortfarande, säger hon.
För tre år sedan flyttade hon butiken in i nya lokaler på andra sidan Svalegatan. Då fick hon tillgång till en innergård på 60 kvadratmeter, något som hon inte hade innan. Sammanlagt är butiken på cirka 120 kvadratmeter. Butiken har två halvtidsanställda. Mer info finns bland annat på den utlagda annonsen på blocket.se.
Nu hoppas Erika hitta någon som kan ta över verksamheten.
– Det behövs en blomsterbutik i Svalöv, jag hoppas hitta någon som vill föra det vidare.