VKRK fixade ridfest i helgen

I helgen var det SM-tävling i Paradressyr som Viarps Kör- och Ridklubb arrangerade.

– Det märks att klubben lagt ned mycket jobb på förberedelserna, säger landslagsledare Agneta Aronsson i ett pressutskick.
Även ryttarna var nöjda med den nya anläggningen och kringarrangemang, som ryttarfest med middag, underhållning och showinslag.
– Det sätter guldkant på det hela, säger Felicia Grimmenhag från Sällskapet Segersta Sportryttare.
Fem guldmedaljörer utsågs. Extra glad var Lena Malmström från Sösdalkaortens LRF. Förutom vinst fick hon en plats i laget som rider EM i Göteborg den 21-27 Augusti.
Landslagsledaren Agneta Aronsson var nöjd med prestationerna.
– Domarna var väldigt jämna i sina bedömningar, vilket känns rättvist. Det var en tuff kamp ända ned till tiondelarna mellan vissa ekipage, säger hon i pressmeddelandet.
Planen inför EM är satt sedan lång tid tillbaka – nu gäller det för ryttarna att finputsa detaljerna och se till att hålla sina hästar motiverade så att de kan komma till EM-tävlingarna med gott självförtroende.
– Det finns gott hopp om medalj, säger Agneta, och det första delmålet för varje ryttare är att ta sig till final. Oavsett antal startande så går 8 ryttare vidare till final i respektive grad.
– Vi ser verkligen fram emot Europamästerskapen i Göteborg som kommer att vara en riktig hästfest. Extra roligt också att fyra discipliner samlas på samma ställe – hoppning, dressyr, körning i fyrspann och paradressyr.

Guldmedaljörerna med häst.
Alla deltagare vid helgens SM i Paradressyr på Viarps kör- och ridklubb.

Bildtext stora bilden ovan: Carolin Rutberg från Sorunda ridklubb var en av de som vann guld vid helgens SM i Paradressyr.

Foton: Gabriella Wilton