1200 Landskronabor får chans att tycka till om sin stad

Är du en av 1200 Landskronabor som fått ett brev från Statistiska centralbyrån (SCB) nyligen? Med start den 1 september har verket skickat ut sådana, på uppdrag av kommunen. Tanken är att medborgarna ska kunna ge sin syn på kommunala verksamheter som skola, äldreomsorg, gata och trafik och allmänna kommunikationer. Undersökningen ska göras en gång per år, med start i år. I formulären, som kan fyllas i antingen på papper eller på nätet, kan de tillfrågade betygsätta kommunen inom tre områden: Kommunen som en plats att bo och leva på, kommunens verksamheter och medborgarnas inflytande i sin kommun.
– Vi hoppas att så många som möjligt kan ta sig tid att besvara frågorna och på det sättet bidra med underlag för en fortsatt utveckling av Landskrona, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) i ett pressmeddelande.