Enmansföreställning om identitet och utanförskap

Lagom till Landskronas mångfaldsvecka ”Hela Landskrona”, kommer enmansföreställningen ”Zebrafinken” till Landskrona teater tisdagen den 27 september. Carlos Romero Cruz heter den nybakade skådespelaren från Stockholms dramatiska högskola, som både skrivit och framför monologen som är hans examensföreställning.

Föreställningen i Landskrona blir premiär, sedan väntar turné genom landet.
Carlos Romero Cruz spelar både sitt tonåriga alter ego, den glamourösa dragdrottningen Carnita Molida och Carlos bästa vän, fågeln Pontus.
– Jag kan än i dag känna hur den tråkiga, tuffa och gråa högstadietiden gör sig påmind och hämmar mig från den jag är. Tonåren är ju en tid där man är i ett slags limbo mellan barn, ung vuxen och vuxen. Det handlar om att hitta och forma sin identitet, men också vara snabb så andra inte sätter finger på vem och vad man är innan man själv vet om det. Det fanns mycket att hämta från den tiden och jag insåg snabbt att det skulle bli en väldigt privat föreställning. Det känns jättekul och spännande att få åka på turné med den här föreställningen och det känns viktigt att den får spelas i mindre städer där man sällan ser en föreställning med hbtq-tematik och drag, säger Carlos Romero Cruz i ett pressmeddelande.
Biljetter via ticster.com, föreställningen börjar klockan 19.