Förening ska få unga drömmar att lyfta

En ny förening för kulturellt intresserade barn och ungdomar i Svalövs kommun har sett dagens ljus. Ung Arena heter den och den 21 oktober arrangerar de Svalövs första talangjakt i solosång och dans.

Föreningen Ung Arena bildades formellt i augusti.
– Det ska vara en samlingsplats för kreatörer i Svalöv. Alltifrån dans, musik, foto, film, teater, säger Mikael Hivell, en av ledarna i föreningen.
Föreningen vill locka medlemmar i åldern 10-25 år.
– Vi ska se till att det händer något i Svalöv för barn och ungdomar och allmänheten. Vi vill ge plats för våra medlemmar att kunna utöva sina kreativa förmågor, säger Erika Adolfsson, ordförande i Ung Arena.
Det kan handla om kurser, workshops, musikarrangemang, allt ifrån foto, till teater-, dans- och musikföreställningar.
– Tanken med Ung Arena är att barnen och ungdomarna ska driva projekten. De ska lära sig arrangera och marknadsföra. De ska förberedas för deras framtid inom det kulturintresse de har, säger Erika Adolfsson.
Föreningen hoppas på samarbete med andra föreningar och skolor.
Alexander Lindell är med i föreningens ledningsgrupp.
– Vi vill öppna Svalöv inte bara för oss som bor i Svalöv, utan även så att det kommer folk till Svalöv, säger Alexander Lindell.
– Att sätta Svalöv lite på kartan, säger Ida-Linn Engström.
Högt upp på önskelistan finns en replokal.
– Vår dröm är ett centralt beläget ställe, gärna nära den kommande stationen, där man kan driva ett musikcafé, ha foto- och konstutställningar. Det är en dröm, och en liten skatepark utanför, säger Erika Adolfsson.

Julia Larsson och Felicia Kuré är två av ungdomarna som är med i den nya föreningen Ung Arena.

14-åriga Svalövsbon Felicia Kuré är en ungdomarna i Ung Arena. Hon spelar gitarr och sjunger. I samband med sommarens skulptursymposium i Svalöv sjöng hon låten Flashlight av Jessie J, som representant för föreningen. Hon har varit med i flera talangjakter, bland annat under Landskronakarnevalen.
– I Landskrona kom jag tvåa. I Perstorp fick man bara reda på ettan. I Söderhamn åkte jag ut i en delfinal och i Nattkatten vet jag inte.
Hon är klar med vad hon vill göra i framtiden.
– Jag vill producera egna låtar och stå på scenen, bli artist, säger Felicia Kuré.
Julia Larsson från Röstånga är en annan av föreningens medlemmar.
Varför vill du vara med i denna förening?
– För att jag gillar att sjunga.


Premiär för talangjakt i Svalöv

Loreen och Måns Zelmerlöw. Det är ett par av de artister som nått strålkastarnas ljus genom talangtävlingen Idol på tv. Nu kommer en talangjakt även till Svalöv, i föreningen Ung Arenas regi.

Den 21 oktober är det dags för Ung Arena – Talang 2017, den första talangjakten i kommunens historia. Den hålls i Heleneborgshallen. Fokus är på dans och sång.
– Vi kommer att ha auditions, de som vi vill söka få skicka in till exempel Youtubeklipp eller filmklipp med den musik de vill ha, säger Ida-Linn Engström, i Ung Arenas ledningsgrupp.
– De som inte har möjlighet att skicka in nånting, de kommer att få möjlighet att träffa oss och göra en audition för oss, säger Alexander Lindell.
Föreningen hoppas på stor uppslutning, både av publik och de som vill delta, det går att söka från hela landet.
– Vi får Attitudes69 Dancestudio (dansskola i Eslöv, red. anm.) som kommer hit och gör sitt nummer som mellanakt. Sedan kommer Felicia och Julia att uppträda, för de får ju inte vara med och tävla i talangjakten eftersom det är vi som arrangerar, säger Erika Adolfsson och fortsätter:
– Vi får också fantastiskt besök av Academy of Music And Business från Tingsryd. En person från dem ska sitta i juryn. Det är en fantastisk musikskola, som Andreas Carlsson från Idol har grundat.
I juryn kommer det finnas andra personer som har anknytning till dans sång och musik, som artist- och röstcoachen Susanne Bertlin som bland annat jobbat med Miss Li och Takida.
Till talangjakten kommer också sångerskan Rebecka Karlsson, känd bland annat från Idol.
Förutom äran att vinna Ung Arena Talang 2017, så finns i prispotten också möjlighet att få spela in en låt på TOXIC studio och vinna en Camp i Stockholm och vara med på Idolcoachen Susanne Bertlins artistskola. Eller vinna en dag med Ung Arena på Andreas Carlssons AMB Academy of Music and Business School i Tingsryd.
Mer info på Facebook: Ung Arena Talang 2017


Ung Arena Talang 2017

Talangjakt arrangerad av föreningen Ung Arena.
Lördagen den 21 oktober i Heleneborgshallen i Svalöv, med insläpp klockan 17.30 och start klockan 18. Inträde för vuxna kostar 100 kronor och barn upp till 15 år kostar 50 kronor. Förköp 80/30 kronor för vuxen/barn fram till den 20 oktober. Swisha till 070-7620823, skriv namn i meddelandefältet.