Han blir Svalövs nye utbildningschef

Hans Dahlqvist, 48 år, blir Svalövs nye utbildningschef. Det väntas kommunstyrelsen fatta beslut om måndagen den 11 september.

Hans Dahlqvist kommer närmast från jobbet som verksamhetschef inom skolförvaltningen i Helsingborgs stad.
– Med Hans får vi en drivande och analytisk utbildningschef som är väl rustad att ytterligare utveckla bildningsnämndens verksamheter. Hans är en dokumenterat duktig ledare och har en gedigen akademisk bakgrund som Svalövs kommun kommer att ha mycket stor nytta av. Tillsammans med Hans kommer vi att göra skolorna i Svalövs kommun ännu bättre, säger Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.
Positionen som ordinarie utbildningschef har varit vakant sedan utbildningschef Kerstin Lingebrant gick in och vikarierade som tf. kommunchef efter Fredrik Löfqvist som slutade förra hösten. Under den tiden har Roland Tufvesson varit tillförordnad utbildningschef.
Totalt var det 25 sökande till tjänsten som utbildningschef. Hans Dahlqvist tillträder tjänsten vid årsskiftet.
– Jag är mycket glad att få en erfaren och meriterad ledare på positionen som utbildningschef. Hans kommer att bidra med nya spännande perspektiv i det förvaltningsövergripande arbetet, säger kommunchef Stefan Larsson i samma pressmeddelande.

Foto: Helsingborg stad/Linus Grahl