Konstdonator får kulturpriset

Han har redan skänkt 35 skulpturer till Svalöv och tolv till är på väg. Nu står det klart att tidigare galleristen och lantbrukaren John-Ove Hansson får Svalövs kommuns kulturpris för år 2017.

John-Ove Hansson får kulturpriset för att han två år i rad anordnat skulptursymposier och därmed sett till att internationella konstnärer fått uppleva och skapa i Svalöv.
Ett bra val av pristagare, enligt bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L).
– Jag är glad att nämnden enhälligt beslutade att John-Ove skulle få priset. Det var det snabbaste beslutet om kulturpristagare jag varit med om att fatta. John-Ove har gjort mycket för kommunen. Senaste dygnet har flera medborgare kontaktat mig och önskat sig placering av skulpturerna på olika ställen i kommunen. Man gillar detta och man blir glad när man ser det som John-Ove är donator till. Att sprida glädje är en fin sak, som är värt uppskattning och ett pris, säger han.

Bildningsnämnden fattade vid sitt senaste sammanträde även beslut om vilka som får årets kulturstipendier. Det blir Felicia Kuré för fortsatta studier i sång och Ida Andersson för sina böcker om den invandrade flickan Katja.