Nu har två blivit en

Stadens två gymnasieskolor, Allvar Gullstrand och Selma Lagerlöf har blivit en, i form av Öresundsgymnasiet. Rektor Erik Åström var stolt för en rad saker när han tog till orda vid onsdagens invigning.

– Det jag som rektor är stoltast över är våra fantastiska elever, elever som är empatiska, drivna, engagerade med en fantastisk potential. Vi möts varje dag av de här fantastiska ungdomarna som ger åtminstone mig väldigt gott framtidshopp. Därför är det en elev på skolan som ska klippa det här berömda bandet, sa Erik Åström.
Varpå Gunlög Stenfelt (L), kommunfullmäktiges ordförande, och Tobias Ohlsson Bååth, elev på teknikprogrammet årskurs 2, gick upp och gjorde just det. Därpå väntade en elevledd rundvandring på skolan för de som ville det. Många tog också för sig av den citrusbakade laxballotinen, den dill- och ostkryddade potatisbakelsen med syrad grädde och blomsterkrasse, hummusen med ingefära och den marinerade kronärtskockan.
Om cirka en månad har eleverna och personalen sin egen invigning.

Bildtext:
Tobias Ohlsson Bååth (till höger i bild), elev på teknikprogrammet årskurs 2, lyssnar på Gunlög Stenfelt (L) strax innan han går upp och klipper invigningsbandet.