Svalöv vill vara med och arrangera Yrkes-SM

Förra året avgjordes Yrkes-SM i Malmö och nästa år är det dags för Uppsala. År 2020 vill Helsingborg arrangera tävlingen, i samarbete med Svalöv och övriga kommuner inom nätverket Familjen Helsingborg.

Det är Helsingborgs stad som står som huvudman för ansökan. Planen är att arrangera Yrkes-SM år den 13-15 maj 2020 på Olympia Park med Helsingborg Arena.
– Att vara med tillsammans med Familjen Helsingborg och anordna en så stor grej, det sätter kommunen på kartan. Det blir ytterligare ett tillfälle att marknadsföra Sveriges bästa gymnasieskola, som vi redan har. Vår gymnasieskola talas det redan om utanför vår kommuns gränser, säger bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L).
– I förlängningen handlar det om att få tillfälle att locka ungdomar att söka till Svalöfs gymnasium. Och det handlar ytterst om att säkra ekonomin och kvaliteten på vår gymnasieskola.

Yrkes-SM arrangeras av WorldSkills Sweden, som är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Yrkes-SM
Yrkes-SM har genomförts vartannat år sedan 2004. Syftet är att öka intresset för och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. I tävlingar och uppvisningar deltar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar inom ett 30–40-tal yrken.

Bildtext: PÅ Svalöfs gymnasium fick i dagsläget ingen YH-utbildning, men det är på gång.