Åtta unga musiker får uppmuntran från Jaderska musikfonden

Jaderska musikfonden delar årligen ut stipendier till unga musiktalanger i Landskrona med omnejd. I år delas stipendiet, 20 000 kronor, ut till åtta sådana. För systrarna Diana och Ariana Jashari är det första gången de tar emot stipendiet. Ariana Jashari är 18 år och går en spetsutbildning i sång på Malmölatinskolas musikgymnasium. Två år yngre systern Diana går på samma skola och har kommit in på en spetsutbildning i tvärflöjt.
Ny stipendiat är också Marcus Heier som studerat i USA och antagits till en jazzutbildning till Royal Academy of Music i London.
Övriga fem stipendiater känna igen från tidigare år. Kim Bergkvist, 27 år, får stipendiet för sjätte gången. Hon studerar ett mastersprogram på Högskolan för scen och musik på Göteborgs universitet.
Där läser även Julia Andersson, fast på ett kandidatprogram i opera. För henne blir det sjunde gången som mottagare av stipendiet.
För både Fabian Düberg och Marta Saelöen blir det fjärde gången som mottagare. Fabian Düberg är 23 år och går på kandidatprogramet i sång på Operahögskolan i Stockholm.
Även 20-åriga Marta Saelöen siktar på en operakarriär, hon studerar för andra året på Vadstena sång- och pianoakademi.
Slutligen får Lovisa Frantzich stipendiet för tredje gången. Hon studerar just nu på Linnéuniversitetet i Växjö, med sikte på att bli musikproducent.

Bilden ovan: Lovisa Frantzich tar emot Jaderska musikfondens stipendium för tredje gången. Förra året var hon också en av mottagarna av Landskrona stads kulturstipendium för unga. Foto: Press