Billebeeerrrrrrgaaaaa!

Den 7 och den 14 oktober spelar Billeberga GIF:s kvalmatcher mot Yngsjö IF. Vinnaren av de två matcherna går upp till division fem nästa säsong. Inför det första mötet har laget fått oväntad stöttning av flera kända sportkommentatorer.

I en video, som Billeberga GIF lagt upp på sin facebook, utbrister Niklas Holmgren, kommentator på Viasat:
– Vilken rysare, vilken rysare. Kommer de röda elefanterna, jag menar eleganterna, att lyckas? Kommer Jonas Hansson att lyckas hålla ihop backlinjen, kommer Johan Månssons fina målsnitt att bestå? Det är många viktiga detaljer inför den här matchen. Kraftvallen på lördag är det som gäller. Kom och stötta Giffarna!
I ett annat klipp på GIF:s facebooksida uttrycker Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher, som tillsammans driver Sveriges största sportpod, Tuttobalutto, sitt stöd för Billeberga GIF.
Oavsett hur det går i säsongens sista matcher så vet de vad som gäller:
– Riktigt bra bläcka efteråt, säger Gusten Dahlin.
Varpå Thomas Wilbacher fyller i:
– Man ska inte minnas om man har gått upp eller inte.
Johan Kronkvist är ordförande i Billeberga GIF.
Hur har ni fått så kända kommentatorer att heja på Billeberga GIF?
– Vi har helt enkelt frågat dem. Det är inte jag själv, utan vi har några olika killar i föreningen som sysslar med att lägga ut lite andra filmer från matcher och så. Stoffe Andersson heter han som fixade Niklas Holmgren, jag tror han tog det via mejl. Sedan har han fått Niklas Holmgrens nummer, så går vi upp, så kommer laget sjunga segersång för honom eller något sådant, säger Johan Kronkvist.
Klippen med kommentatorerna har varit en bra PR-grej för klubben, menar han.
– Bara det inlägget med Niklas Holmgren har setts av över 10 000 personer. Det kan jag se som statistik på facebook. Det blir ett stort genomslag för Billeberga GIF.
Klubben har någon liknande överraskning på gång, berättar han.
– Vi har något ess till i rockärmen. Vi får se hur det går här nu i första matchen, säger Johan Kronkvist.
Den avslutande matchen mot Yngsjö IF spelas lördagen den 14 oktober på bortaplan. Då vet vi om sportkommentatorernas hejarop hjälpte Billeberga att ta sig till division 5 eller inte.

Johan Kronkvist, ordförande Billeberga GIF.

Bildtext, stora bilden ovan:
Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher på sportpoden Tuttobalutto och Niklas Holmgren på Viasat. Alla har de gjort Youtubeklipp där de hejar på Billeberga Gif inför deras kval.