Dag mot bröstcancer på lördag

Förra året var det premiär för ”Lär känna dina bröst” i Landskrona, en temadag kring bröstcancer och brösthälsa. Nu på lördag den 14 oktober är det dags för den andra upplagan av temadagen, som i år flyttat från teatern, till ett tält på Rådhustorget.

Mellan klockan 10 och 15 kommer sjuksköterskor, barnmorskor och hälso- och kostrådgivare finnas på plats för att ge råd och svara på frågor. Det finns också möjlighet att träna på hur man undersöker sina egna bröst för att upptäcka förändringar, med hjälp av silikonmodeller.
– Vårt mål är att det ska vara en självklarhet för alla kvinnor i Landskrona att regelbundet själv undersöka sina bröst, säger Lena Benediktsson (L), ordförande i kommunens folkhälsoutskott, som är en av arrangörerna.
På programmet står också kost- och träningsinspiration, medverkande under dagen är bland andra Bröstcancerföreningen Pärlan, Unilabs och Landskrona stad kostenhet.

Bilden ovan: På lördag finns möjlighet att träna på att undersöka sina bröst för att upptäcka förändringar. Det med hjälp av naturtrogna silikonmodeller. Foto: Leo Erdfelt/Landskrona stad