De laddar för trevliga läskigheter

Under förra årets Halloween i Svalöv var det långa köer in till Persbo med folk som ville bli skrämda. Nu förbereder Svalövs Evenemangsförening en ny skräcktrevlig afton.

– I fjol var det en succé. Vi hade nästan tusen personer på tre timmar. Det var väldigt positivt, säger Fredrik Jönsson, ordförande i Svalövs Evenemangsförening.
Även i år blir det zombiewalk, där alla är välkomna att delta, med avmarsch från Tryckhallens parkering.
– Vi har en jury som utser bästa klädsel. Priset är ett presentkort på 1000 kronor på valfri Icabutik i Sverige, säger Fredrik Jönsson.
På parkeringen vid Persbo kommer det stå ett par företag, inne på området är det korvgrillning med SBK, sockervadd, popcorn och, så klart, spökerier.
– Den som vågar får gärna gå en runda bakom huset också. Där finns det livespöken. I själva trädgården är det mer effekter med ljus, ljud , rök, olika benknotor och hängande grejer i träden, säger Fredrik Jönsson.
Inne i själva byggnaden kommer Kulturskolan ha föreställningar klockan 18.20 och 19. Även föreningen Marhaba kommer att ha någon aktivitet.
Vad har ni fått för respons från de som kommer?
– Att det är väldigt välgjort och mycket grejer, säger Christel Kulle Mårtensson.
– Det är en sådan skräckblandad förtjusning. Barnen tycker att samtidigt som det är skrämmande så är det väldigt spännande. De som gick runt huset pratade om det länge, att de blev rädda. Det är absolut en upplevelse för hela familjen, säger Fredrik Jönsson.
Det är andra gången som Halloween arrangeras på Persbo.
– Vi tycker att det är en väldigt bra plats. Trädgården går att göra väldigt bra. Den ligger mitt i byn. Detta har ju varit en förskola och fritids. Det är många av ortsborna som har en anknytning till byggnaden, säger Fredrik Jönsson.
För en perfekt läskig kväll så är det bara att hålla tummarna för att Svalövs Evenemangsförening står på god fot med vädergudarna.
– Vi hoppas på ett lagom ruggigt väder, säger Fredrik Jönsson.
– Så här är perfekt, vindstilla och inget regn. Det vill vi ha, säger Christel Kulle Mårtensson.
Även detta år hjälper Nattvandrarna i Svalöv..

Halloween i Svalöv
Fredagen den 27 oktober klockan 18-21.
Plats: Persbo.
Samling för Zombiewalken uppe vid Tryckhallen. Avmarsch cirka 18.15.