Höstlov, läslov eller kulturlov? Här är veckans aktiviteter

Förra året aviserade regeringen att höstlovet byter namn till läslovet. Det verkar dock inte ha slagit igenom. Oavsett vad man kallar det pågående lovet så står både stillsamma och mer rörliga aktiviteter på programmet.

Under rubriken ”Kulturlov” har kommunen samlat de mer kulturbetonade aktiviteterna i utbudet. På torsdag, till exempel, kan man se några ovanliga besökare på stadsbiblioteket: ormar, spindlar och ödlor. Det är Frank Madsen från Malmö reptilcenter som visar upp djuren mellan klockan 14 och 16. Alla barn mellan fem och tolv år är välkomna.

I morgon onsdag är det fullt sjå på Kulturskolan på Nygatan. Filmverkstad, skapa egna dansrörelser, fysisk teater, allsång, notverkstad och tech-pyssel med Makerspace står på programmet.
Landskrona dansstudio håller i gratis prova-på-pass i olika dansstilar under fredag den 3 november och söndag 5 november, och under fredagen ordnas också Halloweendisco där man kan lära sig dansa till Michael Jacksons klassiker ”Thriller” (låten/videon där Michael Jackson blir en zombie).

Apropå Halloween och lagom läskiga saker då finns det gott om sådan under veckan. På torsdag kväll, mellan 18 och 21, är det spökkväll på Landskrona museum med sådant som kusliga historier, pyssel, spöktipsrunda och skelettworkshop. Ännu lite kusligare blir det på teatern där kulturskolan ordnar spökvandring i skrymslen och vrår som annars inte är öppna för allmänheten. Spökvandringen startar varje hel- och halvtimme mellan klockan 18 och 20, och kostar 20 kronor. Cityidrott är inte sämre och ordnar egen spökrunda i Björnes magasin på Gamla kyrkogatan 21. Mellan klockan 16 och 20 är den öppen för allmänheten, även den kostar 20 kronor.

På Cityidrotts veckoprogram står också Fifa-turnering, badminton och paintball. Värma upp inför torsdagskvällens kusligheter kan man göra i Pilängsskolans gymnastiksal, under titeln ”Kul i Karlslund” kommer där finnas uppblåsbara aktiviteter som hoppborgar och brottning i sumodräkter mellan klockan 16 och 20.

Hela programmet för ”Kulturlov” hittar du här:
https://www.landskrona.se/se-gora/barn-unga/kulturlov-2017/

Hela Cityidrotts aktivitetsschema för veckan hittar du här:
http://www.cityidrott.se/veckans-schema-34588442

Bilden ovan: Så här såg det ut förra året när det ordnades spökvandring på teatern. Det blir det även i år, plus en massa andra lagom läskiga aktiviteter. Foto: Per Eeg-Olofsson/arkiv