Kågerödsryttare får stort stipendium

Papperstidningen har tidigare skrivit om Kågerödsryttaren Ludwig Wilken som i augusti var med i det svenska ungdomslandslaget som tog brons i dressyr på EM i Nederländerna. Nu får han och hans häst Capo Knight ett substantiellt stipendium.

Ludwig Wilken är en av tre ridsportsaktiva i landet som får Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium för 2017/2018.
– Det är superstort för oss, säger Ludwig Wilken.
Stipendiet är på totalt 50 000 kronor, uppdelat på två utbetalningar.
– Det är för idrottssatsande som studerar, säger Ludwig Wilken som pluggar sista året till flygplanstekniker i Ljungbyhed.
Vad ska du göra för pengarna?
– Det går till träningar och tävlingar och resor till de stora tävlingarna.
Vad ger stipendiet dig för möjligheter som du inte hade haft annars?
– Att utvecklas och komma längre. Det ger en skjuts på vägen.
Vad tänkte du när du fick reda på att du fått stipendiet?
– Det var superkul att de ger ut det till så många stipendiater som får ta emot det här priset och att jag var en av dem. Det är kul att de satsar på ungdomsidrotten och det här att gå i skolan också, att de satsar på både och.
I helgen som gick hölls de skånska mästerskapen i Lund. Den 22 oktober rider du en ny cup för Young Rider (ungdomsryttare) i Linköping. Har du något mål med den cupen?
– Att bli placerad är målet.
Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari 2018.

FAKTA:
Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Det är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska spel. I år var det 457 idrottare från 57 olika specialidrottsförbund som sökte. Av de sökande var det 75 som tilldelades 50 000 kronor var.

Foto: Privat