Kul dubbeltur när Christian gissade rätt

På Svalövsmässan var vi på Papperstidningen så klart på plats i Heleneborgshallen. Förbipasserande hade då möjlighet att gissa antalet spelkulor i en burk, vinsten var ett presentkort på en tv. Vinnare blev Christian Göransson från Svalöv som bara var en kula från rätt svar.

– Min magkänsla var mellan 200 och 250 och så tänkte jag att jag går lite på toppen, att det blev just 243 var bara något som flög in i huvudet, säger Christian Göransson
Med gissningen på 243 var han bara en kula ifrån rätt svar på 244. Det var en annan tävlande som också bara var en kula ifrån, som gissade på 245. Då fick lotten avgöra.
– Det är dubbeltur, säger han.
Men bara tur kan det inte vara. Matematiskt intresserad som han är hade han en strategi.
– Jag räknade i huvudet att det var tio kulor i var rad, sedan var de ju i olika storlekar också. Jag slog lite i huvudet hur många det kunde vara i cirkeln. Jag är ju matematiker. Jag tänkte att det var mellan 20 och 25 rader ungefär. Och så såg jag att det var några stora. Så 243 var nog rimligt, säger Christian Göransson.
Presentkortet, som han kammade hem, är värt 8750 kronor för valfri tv på Perfekt Ljud och bild i Landskrona. Det lutar åt en 60-65 tums Samsung.

Bildtext:
”Jag sa till min fru igår att jag har tur i både spel och kärlek”, säger Christian Göransson. Han är vinnaren av Papperstidningens kulgissartävling på Svalövsmässan. Vinsten är ett presentkort på 8750 kronor på Perfekt Ljud och bild i Landskrona.