Landskronaborna har passerat 45 000-strecket

45 035 personer. Så många invånare finns det nu i Landskrona kommun, det enligt folkbokföringens färskaste siffror. Enligt kommunens hemsida Landskrona.se har befolkningsökningen i kommunen i år varit högre än den i befolkningsprognosen. Den har också varit högre än den genomsnittliga befolkningsökningen i Sverige. 41 fler födda barn än beräknat, gör att Landskronaborna blivit 0,95 procent fler sedan årsskiftet. I hela Sverige har befolkningen ökat med 0,86 procent under samma tid. Om befolkningsökningen fortsätter i samma takt som den haft hittills i år, så kommer Landskrona ha 45 247 invånare vid årsskiftet.

Bilden ovan: I år har det fötts 41 fler barn i Landskrona än vad som prognostiserats. Det har bidragit till att befolkningen nu är över 45 000-strecket. Foto: Mostphotos