Inkubatorn Linc flyttar in på Weibullsholm

I slutet av augusti blev det klart att fastighetsbolaget Hällestadsgruppen köper Weibullsholm, Weibulls gamla huvudkontor i östra änden av Föreningsgatan av kommunens stadsutvecklingsbolag. Fem miljoner kronor blev köpesumman för fastigheten, dit Hällestadsgruppen planerar flytta sitt huvudkontor. Efter omfattande renoveringar det vill säga. Efter en vattenläcka, och efter att ha stått oanvänt i många år, är huset nedgånget. Hällestadsgruppen har enligt köpekontraktet fram till årsskiftet på sig att börja renoveringen, och räknar vara klar med dem någon gång under nästa vår.

Under tisdagen blev det klart med den första hyresgästen i huset, förutom Hällestadsgruppen själva: det blir företagshuset och inkubatorn Linc, som idag finns vid Östervångsplan. Linc Landskrona drivs av kommunen och har som syfte att vara en inkubator för nystartade företag och erbjuda dem konferensmöjligheter. Lincs flytt till Weibullsholm beräknas ske under hösten 2018.
– Weibullsholm lämpar sig utmärkt för nyföretagande eftersom byggnaden ligger nära både centrum, tågstationen och stadens södra entré. Fastighetens historia med fröförädling i fokus knyter an till vår verksamhet eftersom vi också erbjuder växtkraft, säger Anders Ekblom, näringslivsutvecklare i Landskrona stad och ansvarig för Linc i ett pressmeddelande.
– Utöver Lincs verksamhet kommer det att finnas ytterligare ytor i fastigheten så att de nystartade företagen kan fortsätta sin expansion i samma byggnad, fortsätter han.