Nu är Postarondellen avstängd för trafik

Från idag, måndag den 30 oktober, och tre dagar framåt, till och med onsdag, är Postarondellen avstängd för trafik. Rondellen i korsningen Eriksgatan-Artillerigatan ska byggas om, och under den tiden leds trafiken om via Föreningsgatan-Regeringsgatan-Borgmästargatan (tvärtom i fall du kommer från söder). Avstängningen påverkar också busstrafiken, hållplatserna Artillerigatan och Suellsgatan stängs av och ersätts med tillfälliga hållplatser.
Orsaken till att rondellen byggs om är att mittdelen med planteringar relativt ofta blir påkörd av både bussar och andra fordon. Därför kommer dagens kant, som består av murad gatsten, att ersättas med en mer stryktålig granitmur. Efter ombyggnaden kommer växtligheten att återplanteras.

Här ser du var trafiken leds om: