Ny förskola blir granne med Kunskapsskolan

”Solskiftets förskola”. Det blir namnet på den nya förskola som under förra veckan fick grönt ljus för start från politikerna i utbildningsnämnden. Förskolan ska ligga vid Pilåkersgatan, där också friskolan Kunskapsskolan har lokaler idag. Lokalerna som Solskiftets förskola tar över är cirka 1600 kvadratmeter stora, där har det tidigare funnits kommunal verksamhet.

Tillståndet gäller för 120 barn och åtta avdelingar, men så stor beräknas inte förskolan vara förrän om några år, i augusti 2019. Det är helingborgaren Alen Gasi som står bakom ansökan om att starta en ny förskola, och till HD/Landskronaposten uppger han att förskolan till att börja med får en avdelning med 15 barn och sedan kommer byggas ut efterhand.
– Under det första året blir det som mest fyra-fem avdelningar, säger Alen Gasi till HD/Landskronaposten.
Det är inte första gången Alen Gasi ansökt om att få starta en fristånde förskola i Landskrona, men tidigare planer har fallit på att det inte gått att hitta lämpliga lokaler. Alen Gasi uppger till HD/Landskronaposten att företaget förgäves sökt lämpliga lokaler även i Malmö och Helsingborg.