Svalövs kommun ska finnas på facebook

Det har tidigare höjts röster att Svalövs kommun borde ha en egen facebooksida, både på sociala medier och av politiker. Snart blir det så.

Från den 1 januari nästa år så finns Svalövs kommun på facebook.
– Äntligen kommer vi att finnas på Facebook, det är viktigt att vi finns även på denna arena, säger Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.
– Ja, vi har sett behovet länge. Men alla nya kostnader måste alltid vägas mot andra behov i kommunen. säger Olof Röstin, förste vice ordförande i kommunstyrelsen.
På en kommun ställs andra krav i sociala medier jämfört med vad som krävs av en privatperson, så att till exempel ingen skriver något som är olagligt på kommunens sida. En tidigare utredning kom fram till att det skulle behöva fler personalresurser, vilket inte nu blir fallet.
– Det bygger på att vår nya kommunchef har föreslagit en organisationsförändring, där vi gör förändringar inom näringsliv och turism och informationsenheterna, slår ihop resurserna och ger medarbetare lite nya arbetsområden, säger Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande.