Torbjörn siktar vidare mot riksdagen

Torbjörn Ekelund (L) kom nyligen trea i Liberalernas provval i valkretsen Skåne nordväst. Det hindrar honom inte att fortsätta sin satsning mot en riksdagsplats.

Vid provvalet fick alla partiets medlemmar i kommunerna Hörby, höör, Eslöv, Svalöv, Landskrona, Bjuv, Helsingborg och Höganäs vara med och rösta. Provresultatet kommer att vara en av de parametrar som Liberalernas valberedning tar hänsyn till när de tar fram ett förslag till nomineringslista till riksdagsvalet. Förslaget läggs fram den 11 november, då Liberalerna håller nomineringsmöte. Den som kom etta vid provvalet, Torkild Strandberg, har vid tidigare val valt att avstå sin riksdagsplats för lokalpolitiken i Landskrona. Nummer två på listan är nuvarande mångårige riksdagsledamot Tina Acketoft.
Är det dags att lägga ner ambitionerna om en riksdagsplats?
– Det är aldrig försent att ge upp, så det tänkte jag inte göra nu. Det här är lite min sista chans att på ett schysst sätt kandidera till riksdagen. Vid nästa val har jag bara ett år kvar till pension. Detta val är verkligen min sista gång att kandidera. Jag kommer så långt jag kan försöka kandidera ända in i kaklet. Det innebär kanske att jag försöker få till en votering mellan Tina och mig. Skulle jag då förlora till Tina, så finns det ingen människa i världen som jag hellre förlorar till. Men man måste försöka.
– Om jag nu i november skulle förlora mot Tina, vilket är ganska sannolikt, kommer jag att gå all-in på kommunen så att säga. Då är det självklart att det är en kommunalrådsposition jag är ute efter.

Bildtext: Kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L) siktar mot riksdagen. Foto: Jonas Lundin/Arkiv