Badhuset blir till flytande biosalong

Vattensäng vet de flesta vad det är, men vattenbio? Det är vad kommunens fritidsförvaltning tänker ordna lördagen den 25 november på Karlsundsbadet/Läktarbadet.

Läktarbadet blir en biosalong när en bioduk sätts upp i ena änden av sportbassängen, publiken kan ta plats i särskilt inköpta flytande stolar. För att det inte ska bli frågan om nedkylning under lång tid i vattnet kommer temperaturen både i vattnet och luften skruvas upp en aning.
– För första gången någonsin i Landskrona visas bio på badet. Vi har valt att visa en familjefilm som vi kör två eftermiddagsvisningar på samt en film från 15 år med en kvällsvisning, berättar Jörgen Pedersen, chef för baden i Landskrona i ett pressmeddelande.
– Vi ville prova något vi inte gjort tidigare och fastnade för idén med badbio. Badbio har genomförts på andra bad med gott resultat.
Familjefilmen blir Pixars ”Hitta Doris” som lämpligt nog har en fisk i huvudrollen. Den visas med start klockan 14 och klockan 16. Biljetterna kostar 75 kronor och antalet platser är begränsat till 50. ”Deep Blue Sea” heter den andra filmen som visas, en thriller med haj-tema från 1999 i regi av finske Renny Harlin. Åldersgränsen är 15 år, biljetterna kostar 100 kronor och även här är antalet platser begränsat till 50. Visningen av ”Deep Blue Sea” börjar klockan 18. För alla visningar är det först-till-kvarn principen som gäller, förköp kan göras i badets reception. Insläpp 30 minuter innan visningarna startar så det finns tid för ombyte och dusch. Barn under 18 år måste vara i vuxens sällskap.

Bilden ovan: Sportbassängen på Läktarbadet används oftast till träning. Men lördagen den 25 novmber blir det istället avslappning när badet omvandlas till biosalong. Foto: Tomas H. Johnsson/Landskrona stad