Centerpartister från Svalöv tar plats på riksdagslistan

Centerpartisten Fredrik Jönsson har tidigare mest satsat på kommunpolitiken. Men nu ställer han upp på valbar plats även i riksdagsvalet.

När Centerpartiet höll nomineringsstämma i Helsingborg i veckan så valdes Fredrik Jönsson till andra plats på partiets valsedel till riksdagen i Skåne läns västra valkrets.
– Det känns hedrande att få en andraplats för riksdagslistan för Centerpartiet. Jag är glad och stolt, det är en liten bekräftelse på att det jobb vi gör i Svalöv inte går obemärkt förbi. Fyra personer på topp 17 kommer från Svalöv, säger Fredrik Jönsson.
De övriga är Lennart Pettersson (plats 5), Christer Laurell (plats 14), Eva Inhammmar (plats 17). Jonny Cato Hansson från Helsingborg toppar listan.
– Som det är nu så har vi noll mandat. Mitt uppdrag är att få in Jonny. Det är han som jag vill ha dit. Det hoppas jag kunna bidra med, säger Fredrik Jönsson.
Under våren spikar Centerpartiet valsedlarna till kommunalvalet.
– Jag hoppas få fortsatt förtroende som gruppledare för Centerpartiet, säger han.

Bildtext:
Centerpartister från Svalöv på partiets riksdagslista: Lennart Pettersson (plats 5), Fredrik Jönsson (plats 2), Eva Inhammmar (plats 17) och Christer Laurell (plats 14).