Fler delges misstanke för miljöbrott på Befesa

Papperstidningen har tidigare skrivit om att en person ”i ledande ställning” på Befesa Scandust misstänks för grovt miljöbrott. Nu fogas ytterligare två personer till raden.

Det skriver HD/Landskronaposten.

Det var i slutet av förra året som miljöskandalen kring Befesa Scandust rullades upp. Länsstyrelsen polisanmälde företaget för miljöbrott och en förundersökning inleddes. Metallåtervinningsföretaget misstänks för att under många år ha släppt ut farliga ämnen, som tungmetaller och cyanid, i närmiljön.
Papperstidningen har tidigare rapporterat om att en person i ledande ställning på metallåtervinningsföretaget delgivits misstanke om grovt miljöbrott, ett brott som denne nekat till. Nu står det alltså klart att ytterligare minst två personer ska delges misstanke om brott, enligt HD/Landskronaposten.
Deras inställning i frågan lär bli känd först efter förhör.
– Jag anser inte att det är svårt att belägga att det begåtts brott i företaget. Det som kan vara svårt är att visa vem som begått brott, säger kammaråklagare Lars Magnusson till HD/Landskronaposten.

Åtal väntas först nästa år.

Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv