Kultroman från 70-talet på scenen med Riksteatern

1976 gav Gun-Britt Sundström ut kultromanen ”Maken”. Den kretsar kring Martina och Gustav, två unga studenter i 60-talets Stockholm. Samtidigt som tidens ungdomsrevolt pågår, försöker paret att få sitt förhållande att fungera i en tid när gamla normer om tvåsamhet och giftermål är i upplösning. Riksteaterns dramatisering av romanen kommer till Landskrona teater på fredag den 17 november, i rollerna syns Miriam Forsberg, Isabel Reboia och Jesper Feldt. Föreställningen börjar klockan 19 och varar i två timmar och 20 minuter med paus. Ordinarie biljett kostar 250 kronor, 125 kronor för de upp till 26 år, och köps via tickster.com. I samband med Riksteaterns föreställning av Maken arrangerar biblioteket och Landskrona Musik & Teater ett eftersnack kring föreställningen tillsammans med psykologen Ebbe Mahler.