Norsk pizzakedja öppnar på Infarten

Att en större pizzakedja ska etablera sig i Landskrona har varit klart under några månader. Nu är det också klart vilken kedja: det blir norska Pizzabakeren, det rapporterar Landskronaposten/HD.
Pizzabakeren startades 2003 i Stavanger i Norge, och har idag ett drygt 100-tal pizzabutiker. De flesta i Norge, men även några i Danmark och Sverige. I Sverige finns butiker i Luleå, Motala, Stockholm, Uppsala och Västerås. Och snart även i Landskrona, Lund och Helsingborg. Just nu byggs varuhuset Infarten, där Willys och Dollarstore finns, till för att göra plats för Pizzabakeren. 650 kvadratmeter ny lokalyta ska det bli för den norska kedjan, någon restaurang blir det dock inte. Pizzabakerens koncept är att göra pizzor endast för utkörning eller avhämtning. När Pizzabakeren bakar sina första pizzor i Landskrona är inte klart ännu, i augusti nästa år får kedjan tillträde till lokalerna.
Pizzabakerens franchiseansvarige i Sverige, David Mirzajani, uppger till Landskronaposten/HD att det nya pizzabageriet kan innebära fem till sju nya jobb.

Bilden ovan: Matvaror, tobak och spel och lågprisvaror. Någon gång efter nästa sommar ska det gå att köpa ytterligare en vara på Infarten: nybakta pizzor. Foto: Per Eeg-Olofsson/Mostphotos