Nya p-platser vid teatern ska gynna handeln

Tio nya p-platser för bilar och 13 nya platser i cykelställ för cyklar. Det är målet när kommunens stadsmiljöavdelning med start i veckan börjat bygga om vid teatern.

Det är den ytan norr om teatern, längs Östergatan, som ska bli parkeringsplatser. Där finns det idag cykelställ. Möjligheterna att parkera cykel i ställ försvinner dock inte, även om de blir färre. Ett nytt cykelställ med 13 platser hamnar väster om p-platserna, alltså mot Järnvägsgatan. Det blir modernare cykelbyglar där, istället för traditionella cykelställ.
För att smälta samman med parken så kommer underlaget på p-platserna vara bundet grus och en bokhäck ska skärma av dem från gatan. Tanken är att skapa fler p-platser för de som gör ärenden i stan, något det kan bli större behov av om planerna på att bebygga kvarteret Jäntan blir verklighet.