Äntligen!!!

Champagnen sprutade och hela IP kokade när BoIS fixade platsen i Superettan på lördagen.

BoIS stora tabellförsprång på 11 poäng hade krympt till tre poäng inför säsongens sista avgörande match i division 1 Södra. FK Karlskrona stod för motståndet. Men matchen blir inte så nervkittlande. Redan i den första minuten nickar skyttekungen Karim Sadat in 1-0 till BoIS. I den 31:a minuten skjuter Edafe Egbedi in tvåan och saken är klar.
Supportrarna sjunger bland annat ”Vi ska upp igen” och ”Vi älskar Agim”. Resterande speltid finns ingen oro i luften. Snarare en glädje som växer alltmer klockan närmar sig 90 minuter. Mot slutet reser sig många upp och när domaren blåser av matchen, rusar glädjerusiga supportrar in på planen och guldhattarna åker på. Seriesegern innebär direktuppflyttning till Superettan nästa säsong.
Papperstidningen får i vimlet tag i Björn Ågren, assisterande tränare med guldhatt på huvudet.
– Fantastiskt. Det är tredje gången jag avancerar med ett lag, 2014 var det IFK Malmö, 2016 var det Rosengård och nu detta.
Hur ska du fira?
– Jag vet faktiskt inte. Inte en aning. Just nu är det bara så mycket känslor i kroppen så det går inte att beskriva.
Var du nånsin orolig? Ni hade elva poängs försprång som hade krympt till tre före sista matchen.
– Jag ska inte stå här och ljuga och säga att man inte var orolig. Orolig och orolig… Man vet ju också att det går väldigt fort i fotboll och det kan sätta sig i huvudet på spelare. Jag tycker att killarna har en fantastisk inställning. Från matchen borta mot Oddevold, så hade de bestämt sig. Det är helt underbart, säger Björn Ågren.
Supportrar kramar om spelare, hela IP gungar av glädje, någon går omkring och njuter av atmosfären med en segercigarr.
– Allsvenskan 2019, ropar en annan.
I och med målet i matchens första minut, så landar Karim Sadat på 19 mål totalt.
– Det här är ett av de bästa ögonblicken. Känslan är jättebra, atmosfären är fantastisk, det är ett av de bästa ögonblicken i mitt liv, säger han.
Hur ska du fira?
– Jag ska ha kul med mina vänner och fira. Jag dricker inte och går inte ut och festar utan ska bara vara inne och chilla.
Vid spelaringången haffar Papperstidningen lagkapten Philip Andersson, blöt av ett champagneregn och utan tröja.
– Det är underbart. Så jävla härlig känsla. Som vi har väntat länge på detta och som vi har jobbat för att nå just hit där vi är idag. Det är underbart, fantastiskt.
Var du orolig någon gång, ni hade stort poängs försprång som hade krympt till tre inför sista matchen.
– Orolig och orolig… Det såg ju värre ut för varje vecka. Men samtidigt hade vi allt i egna händer. Det var väldigt gött, det blev en smakstart idag, redan i första minuten 1-0. Sedan var det bara att köra vidare, säger Philip Andersson innan han dras in i spelargången av en segerrusig medspelare.
Efter 26 spelade matcher slutar BoIS på 58 poäng i division 1 Södra, fem poäng före tvåan Mjällby, som bara fick 2-2 borta mot Ljungskile.
Det tål att sägas igen: nästa säsong spelar Landskrona BoIS i Superettan.