Workshop välkomnar vana och ovana virkare

Under ett par lördagar har Ilona Sidenros arrangerat virk-workshops i Teckomatorp. Nu på lördag är det dags igen.

Till workshopen är alla välkomna. Nybörjaren kan komma och lära sig virka från grunden, den erfarne kan få hjälp att utvecklas och gå vidare med sin teknik.
Ilona Sidenros har arrangerat ett par virknings-workshops redan.
– Det verkar som att det finns ett intresse, att folk är lite sugna. Det ligger rätt så bra i tiden också. En liten motvikt till all digitalisering, datorer, spel och sådant.
Kan man tala om en virkningstrend?
– Ja, det kan man göra, absolut. Jag är med i lite facebookgrupper, Virka mera och Virka online. Det är stort. Det är en väldig trend idag. Det virkas som aldrig förr i stugorna, säger Ilona Sidenros.
Själv är hon ingen nybörjare i virkandets konst.
– Jag var väl en 8-9 år när jag startade och nu är jag 51. Det har varit olika perioder i livet, jag har hållit på i 40 år ungefär.
– Jag tycker virkningen är en bra terapiform. Det är som meditation. Det blir ofta ganska mycket upprepningar när man sitter och gör ett mönster. Det blir ett slags meditation, det är verkligen mindfullness.

Bildtext:
En workshop i virkning erbjuder också en del social samvaro för den som så önskar. Foto: Ilona Sidenros

Workshop i virkning plus fika, för både nybörjare och vana virkare. 

Tid: Den 25 november klockan 11-13.
Plats: Grönt och fint-butiken, hörnet Nygatan/Karlsgatan i Teckomatorp
Kostnad: 50 kr per tillfälle (material+fika).
Anmäl intresse via Messenger eller e-mail: ilona_sidenros@hotmail.com, eller tel. 0709-143411, helst senast dagen innan. Meddela även om du har några allergier/något du inte äter.