Kommunen ordnar fyrverkeri för att minska smällande

Senast var det vid 600-årsjubileet. Men i år planerar Landskrona stad att skjuta egna fyrverkerier på nyårsafton. Och även om pyrotekniken, som kostar drygt 70 000 kronor, bidrar till aftonens feststämning så är det inte huvudsyftet.
– Vi ville testa något nytt i det proaktiva arbete som genomförs varje år i samband med fyrverkerisäsongen där räddningstjänsten, trygghetssamordnaren, polisen och fältverksamheter samarbetar för att minska skador från fyrverkeri. Inte minst bland unga, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, i ett pressmeddelande.
Tanken är alltså att ett större gemensamt fyrverkeri ska få fler att avstå från att skjuta upp egna sådana. Det ska både minska risken för olyckor och lidandet för hundar och andra som plågas av smällarna är tanken. Kommunens fyrverkeri skjuts av från Citadellområdet från 12-slaget och cirka 10 minuter framåt.