Ljusmanifestation i Sofia Albertina sätter ljus på övergrepp

Nu på fredag, den 8 december, arrangerar Landskrona församling tillsammans med initiativtagaren Birgitta Wettersand en ljusmanifestation i Sofia Albertina kyrka, med start klockan 17. Den sker i samband med de många upprop som de senaste veckorna spritt sig i samband med rörelsen kring hashtagen #meetoo. Jurister, journalister, vårdpersonal, lärare med flera, många är de yrkesgrupper som under egna hashtaggar vittnat om sexism och övergrepp på sina arbetsplatser. Det gäller även Svenska kyrkan under hashtaggen #vardeljus. Efter manifestationen är kyrkan öppen för alla som vill tända ljus, dela sina upplevelser eller bara ta en fika. Diakon och präster finns på plats för att stötta och leda.

Bilden ovan: Birgitta Wettersand som initierat manifestationen, samt Carina Brink, präst finns på plats i Sofia Albertina under och efter ljusmanifestationen på fredag. Foto: Hjördis Thelander/Landskrona församling.