Premiär för General Knas nya skivlabel i Landskrona

Nästa lördag kommer Landskronabekante reggaeprofilen General Knas till Landskrona. Han startar nya skivlabeln ”Reggaestrerad” och releasefesten hålls där det hela började.

Den Landskronabo som är det minsta lilla reggaeintresserad vet att Ivan Olausson Klatil, eller General Knas, är en av originalmedlemmarna i Svenska Akademien, stadens stora baktaktsstjärnor. För generalen, precis som för flera av de gamla medlemmarna, är det nu soloprojekt som gäller. Bland de senaste finns att starta en egen skivlabel – Reggaestrerad. Tanken är att Reggaestrerad ska lyfta fram reggae och dancehall från skånska artister. Och releasefesten hålls alltså i Landskrona, på Tages, nu på lördag den 16 december.
– Det känns naturligt att ha releasefesten i Landskrona eftersom mina musikaliska rötter är härifrån med Svenska Akademien och det är lika roligt att skapa den tillsammans med Ökända föreningen som alltid har kört mina gigs på hemmaplan senaste åren, säger General Knas i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Vi arbetar utifrån Malmö och Köpenhamn med Reggaestrerad och vi har tänkt representera den blomstrande skånska reggae- och dancehall scenen.
Förutom generalen själv så kommer Antonio D stå på scenen. Antonio D, eller Anton Dahlrot, är en ny artist inom reggae- och dancehallscenen som är aktuell med singeln ”Ljuva livet”. Dessutom utlovas gästspel.
Releasefesten börjar klockan 23 och slutar runt 1.30, klubb-dj fram till stängningsdags klockan 3. Arrangör är föreningen Ökända.

Bilden ovan: Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas, kommer till välbekanta trakter nu på lördag när han håller releasefest för sin nya skivlabel ”Reggaestrerad”. Vid sin sida ha han Antonio D (Anton Dahlrot). Foto: André Mårtensson/Reggaestrerad