Starka insatser på NM av Landskronasimmare

Landskronasimmarna Emil Hassling, Oskar Hoff och Linus Kahl visade alla både framfötter och armar, ja faktiskt hela kroppen, när det arrangerades NM i Reykjavik på Island förra helgen.

Oskar Hoff var uttagen att simma grenarna 50 och 100 meter fjäril, och kan nu titulera sig Nordisk seniormästare på 50 meter, efter att ha vunnit finalen på tiden 24,02. I fjäril blev det också ett lagguld till Sverige med Danmark som tvåa.

Emil Hassling kunde ta flyget från Reykjavik med dubbla juniortitlar i bagaget. Han tog hem guld i både 200 meter och 400 meter medley i juniorklassen. Segrartiderna 1.58,94 och 4.16,55 är dessutom personliga rekord. Efter segern på 400 meter medley är han rankad Europa-trea på distansen bland simmare under 18 år.
Emil Hassling bidrog också i högsta grad till Sveriges dubbla lagguld i fyra gånger 100 meter medley för juniorer. På hans lott föll bröstsimmet, med tiden 59.95 var han klart snabbast på sträckan och det blev en överlägsen seger mot tvåan, det danska laget.

Junioren Linus Kahl var uttagen till medley på 200 och 400 meter. På 200 meter medley lyckades han simma hem bronset på tiden 2.02,15, vilket är en sänkning av personbästa med en hel sekund. Dessutom blev det icke-föraktliga fjärdeplaceringar på distanserna 400 meter medley och 200 meter bröstsim.
Stora framgångar för Landskronasimmarna alltså, totalt slutade Sverige två i poängstiden både på junior- och seniorsidan. Danmark tog totala förstaplatsen.

Bilden ovan: Emil Hassling (till vänster), Linus Kahl och Oskar Hoff representerade Sverige och Landskrona Simsällskap på NM på Island i helgen. Och de var inte utan framgångar. Foto: David Söderstjerna/Privat