Uppmärksammad tomteinsats på Museet

Landskronabon Jenny Björsing har fått mycket uppmärksamhet för sitt initiativ att öppna sitt hem för de som inte vill fira julafton ensamma. Genom Facebook-grupperna ”Bortskänkes till behövande i Landskrona” och ”Jenny och Johannas julhjälp i Landskrona” har hon och kompisen Johanna Jonsson gjort julinsamlingar. Och det är många som velat stötta henne genom att bidra med pengar till julklappar, och vissa har också skänkt julklappar själva. Även Svenska kyrkan i Häljarp har bidragit med en säck julklappar de samlat in.
Det har faktiskt blivit så mycket julklappar att Jenny Björsing och Johanna Jonsson under tisdagen agerade tomtar på museet och delade ut julklappar. Jennys Björsings och Johanna Jonssons initiativ har fått stor medial uppmärksamhet, Jenny har varit med i både Tv4:s Nyhetsmorgon, i lokalradion och i ett flertal tidningar.

Johanna Jonsson (till vänster) och Jenny Björsing

– Mitt budskap är att nå ut till fler som vill göra något för andra vid jul. I morse blev jag kontaktad av en man i Helsingborg som berättade att hans hem står öppet på julafton om det skulle vara fler intresserade än vad jag själv kan ta emot, säger Jenny Björsing.
Runt ett tiotal personer tror Jenny Björsing att det blir som firar jul med henne och sonen Hampus.
– Jag jobbar som lärarassistent på Öresundsgymnasiet, och där har jag lärt känna en ensamkommande flyktingkille som är en av dem som kommer, han har ingen att fira jul med, berättar Jenny Björsing.

Bilden ovan: Under tisdagen kunde Jenny Björsing (till höger) och kompisen Johanna Jonsson (mitten) agera tomtar på museet. Jenny Björsings insamling på nätet har gett så många julklappar att hon kunde ordna en extra utdelning där. Foto: Per Eeg-Olofsson