Veckans julpaket: Det händer i Landskrona

Dan före dan före dan före dopparedagen. Om bara fyra dagar är det julafton, Men vad gör man när gröten är uppäten och julklapparna utdelade? Papperstidningen bjuder på årets sista julpaket med kultur- och nöjestips som även går in bit in i mellandagarna.

Extra kvällsöppet i centrumbutiker på fredag

Fortfarande inte hunnit handla alla julklappar? Nu på fredag den 22 december ger dig centrumbutikerna som ingår i samarbetsorganisationen Landskronasamverkan dig lite andrum. Butikerna håller nämligen extra kvällsöppet den kvällen, mellan klockan 18 och 20.

Vintrigt pyssel för unga på museet

Det är inte bara vid juletid som Landskronas barn och unga kan pyssla på Ateljé Nell på Landskrona museum. Men julen är onekligen även pysslandets stora högtid, och den som ägna sig åt sådant med vintertema kan bege sig till museet den 23, 26, 27 eller 28 december. Mellan klockan 13 och 16 står papper, lim, saxar, glitter, garn och annat som krävs framme i museets verkstad.

Nyårskonsert med Torsten Östergrens Wienerensemble

Tv-sänd nyårskonsert från Wien på nyårsdagen i all ära, med vad går upp mot levande nyårsmusik? Sådan spelar Torsten Östergrens Wienerensemble på Landskrona teater på självaste nyårsafton, den 31 december. Men konsertbesökare behöver inte vara oroliga för att missa tolvslaget, konserten hålls mellan klockan 15 och 17 på eftermiddagen. Som arrangörer står Landskrona Kammarmusikförening och solister utlovas. Biljetter kostar 350 kronor (325 med Scenpass) och köps via tickster.com.

Bilden ovan: På fredag finns en extra chans att handla de sista julklapparna när Citybutikerna i Landskronasamverkan håller öppet mellan klockan 18 och 22. Foto: Landskronasamverkan