Köll överst på pallen i Saalbach

Denna säsong fick Alexander Köll, som tävlar för Landskrona Ski-Club, stå över Kitzbühels Super-G tävling i Världscupen. Men i söndags tog han revansch för det när han vann 2 x FIS Super-G race i österrikiska Saalbach, i den berömda Världscupbacken Zwölferkogel.

Han fick till ett kanonåk och vann första racet och kom ner som femma, bara någon hundradel från pallen i det andra åket.

– Det känns fantastiskt att vinna, speciellt med startnummer 1 eftersom det alltid är svårt. Man har ingen information om hur svåra passager går att köra, hur långa hoppen blir eller vilken riktning man behöver gå över krön med mera. Därför smakar det extra bra att få till ett sådant åk och till och med vinna en sådan tävling, där flera åkare som dagarna innan tagit poäng eller deltagit i Världscupens störtlopp i Garmisch deltog, säger Alexander Köll i ett pressmeddelande.
Han syftar bland annat på Daniel Danklmaier som kom på plats 18 och Johannes Kröll som kom på plats 24 i Garmisch. Dessutom startade både Christopher Neumayer, Alexander Prast, Christoph Brandner, Frederic Bertold där.
– Denna gången slog jag dem alla, säger Alexander Köll.
Alexander Köll gjorde 9,73 FIS-punkter i tävlingen, vilket är hans bästa resultat i år. Det innebär att han klättrar ytterligare i världsrankingen.
– För mig är det viktigt att jag ständigt förbättrar mig och det gör jag. Allt annat kommer sedan av sig själv och blir en effekt av mina prestationer. Jag måste vara tålmodig, träna hårt och tro på mig själv, det är min nyckel”, säger Alexander, som siktar på hemma-VM i Åre 2019.