Nu tar Heidi över vården av Svalörten

Förra året gjorde Härslövsbon Heidi Davidsen den näst flottaste flotten på Trädgårdsgillet i vallgraven vid Citadellet i Landskrona. Nu tar hon över blomsterbutiken Svalörten i Svalöv efter Erika Nilsson.

– Jag har alltid haft en dröm att ha en blomsterbutik i alla år, sedan jag var 20 år, säger Heidi Davidsen.
På hennes CV står bland annat personlig assistent, men också butiksansvarig och barista på Kahls The och Kaffehandel på Burlöv center och på Entré i Malmö. I eget företag har hon designat smycken. Hon har också designat trädgårdar.
– Jag är en designer. Jag började tillverka smycken och sedan gick jag över till stål, industrilampor och sedan har jag gått över till blomsterställningar, säger Heidi Davidsen som också är utbildad florist sedan många år.
– Jag tänkte summera alltihop. Nu blir det blomsterbutik med möjlighet att göra mina egna ståldekorationer som man kan erbjuda Svalövsborna. Jag har till exempel gjort en egen designad kungakrona.
Den 1 februari tar hon över Svalörten. Även om det mesta blir som vanligt, så blir det så småningom ett par förändringar.
– Jag ska ta in kaffe och te. Och ladan här ute ska bli café, säger Heidi Davidsen.
Hon vill att cafeet ska bli ett mysigt ställe, där besökaren kan få lugn och ro, med inspiration av omgivningen och alla är välkomna, berättar hon.

Flotten som Heidi Davidsen kom tvåa med i tävlingen Flottaste flotten förra året.

Invigningen av caféet blir kring påsk.
Det var den 1 december 1995 som Erika Nilsson tog över blomsterbutiken, vid 21 års ålder. Nu nästan 23 år senare så känns det såklart lite att lämna driften av butiken.
– Jag är nöjd med det. Men det är klart att det känns lite vemodigt också. Jag har varit här så himla länge. Men det är mitt eget beslut. Det är ingen som tvingat mig, mer än min kropp som sagt till mig att jag behöver sänka arbetskraften lite i mitt liv, säger Erika Nilsson.
Hon kommer dock att vara kvar och jobba på Svalörten lite till och från när det behövs.

Kungakrona i Heidi Davidsens design.

 

 

 

 

 

Bildtext, stora bilden ovan:
Erika Nilsson har drivit blomsterbutiken Svalörten på Svalegatan i nästan 23 år. Nu lämnar hon över vården av den till Heidi Davidsen.