Rekord för LAK:s lyftare i Allsvenska seriens premiär

Lördagen den 13 januari var ett gäng tyngdlyftare från Landskrona Atletklubb iväg och tävlade på den första serietävlingen i Allsvenska serien. De fick flera rekord med sig hem.

Tävlingen gick av stapeln i Helsingborg och arrangerades av HAK Greppet.
Landskronas damer ställde upp med två lag. LAK:s elitlag satte lagrekord med 646 poäng. LAK:s andra lag, som tävlar i division 2 södra, satte också rekord med 503 poäng.
Kristin Andersson gjorde comeback efter två års uppehåll och satte skånska veteranrekord i klass 75 kg i både ryck, stöt och sammanlagt. Även Anna Helgesson och Elsa Olsson satte nya klubbrekord i sina respektive viktklasser.
– Hanna Brodin lyfte i vanlig ordning stabilt och snyggt. Likaså gjorde Amanda Johannesson. Vår yngsta deltagare och stora glädjespridare är Elisa, 10 år, som lyfte hem 14 kg i ryck och 20 i stöt, berättar tränare Marie Brodin i ett pressutskick.
Sara Helgesson fick med sig 61 kg i ryck och 72 kg i stöt. Louice Bådholm gjorde sin andra tävling och klarade fem av sex lyft. Tävlade gjorde också Louise Dahlgren som varit lite krasslig, och som inte fick med sig alla lyften.
– Det var en fantastisk dag med många skratt, gemenskap och glädje och såklart många fina lyft, klubbrekord och personbästa, berättar Marie Brodin.
Alvin Broman, 15 år, som tävlar i klass 77, satte både personbästa och klubbrekord i både ryck 80 kg, stöt 100 kg och sammanlagt 180 kg.
I herrarnas division 2 södra tävlade även Gabriel Johannesson. Gabriel fick med sig 71 kg i ryck och 85 kg i stöt vilket gav personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt. Patrik Helgesson tävlade även han i herrarnas division 2 södra och totalt fick killarna ihop 1164 poäng.

Bildtext:
Sara Helgesson i lyftartagen. Foto: Marie Brodin.